Sayfalar

16 Aralık 2013 Pazartesi

Karnabahar püresi ve Mantarlı tavuk sote

Dukan diyetinden korktuğum tek gündür patatesin yasak olduğunu okudugum gün. Patatese aşığım.. Ama karnabaharda gayet guzel oldu,patatesin yerini tutmasada ayrı bir lezzeti var ve püre olmak icin yaratılmıs bence. Simla hanımın karnabahardan pilav tarifide var pirinc eksiğimi onunla tamamlayabilirim..deneyeceğim tarifler arasında oda... velhasıl buyrun püre-sote tarifi =) (resmi bidahaki yapışımda ekleyebilicem)

Püre icin 
1 kucuk boy karnabahar
yarım cay bardağı süt
1 çay kasığı tuz

Karnabahar temizlenip ,bölünüp tencereye alınır
üzerine su ve tuz eklenerek kaynatılır,püre yapılıcak kıvama gelince fazla suyu süzülür,süt eklenerek ezilir (rondodan gecirebilirsiniz)

Sote için

1 tavuk göğsü (ince dilim)
çeyrek soğan
3 mantar
1 aşık rendelenmiş domates
tuz

tavuk ince ince doğranır (julyenden kalınca ve kısa),soğanda istege baglı dogranır ve tavuklarla birlikte tavaya atılır ölmelerine yakın dogranmıs mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu saldıklarında domates rendesi eklenir ve bir-iki dakika cevrilir.

püreyle birlikte servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder